CHOCOLATE CROISSANTS
No i jest! Pierwszy nasz obiecany przepis! "Przepis" to za dużo powiedziane.. Łapcie pomysł na pyszne czekoladowe croissanty :)
Czego potrzebujesz?
- 2 opakowania ciasta francuskiego - próbowałyśmy z ciastem w wersji light oraz zwykłej
- nutella/ krem proteinowy
- żółtko i odrobina mleka
Wszystkie składniki dostępne są w Lidlu- zarówno ciasto francuskie light jak i krem proteinowy.
Nagrzej piekarnik do 200C (termoobieg). Rozwiń jedno ciasto francuskie. Posmaruj swoim ulubionym kremem czekoladowym- tak grubo jak chcesz. Nałóż na górę drugi płat ciasta. Wytnij trójkąty. Zacznij każdy zwijać zaczynając od szerszej strony w kierunku szpica. Włóż do piekarnika na ok 30 min. Na koniec pomieszaj żółtko z odrobiną mleka i posmaruj rogaliki. Włóż rogaliki do piekarnika na ok 5 min. Pamiętaj, że czas pieczenia zależy od Twojego piekarnika!
Uwaga!
Szybko znikają... Kupcie od razu na dwie porcje:)
Przejdź do pozostałych przepisów Lista